Dakrenovatie

Uw dak laten renoveren met EPDM (rubber), kunststof of bitumen dakbedekking op uw woning of bedrijfspand, is een kostbare en tijdrovende klus. Vaak moet de oude dakbedekking veelal verwijderd worden. U kunt hierbij oplopende kosten krijgen door het verwijderen van de oude dakbedekking, daarbij komen ook nog kosten van onder andere de arbeidsuren.

Als u een bestaand dak wilt laten overlagen met een EPDM rubber kan er tussen de lagen water komen te staan. Wilt u uw dak laten renoveren of overlagen dan mag u met bitumen/dakleer niet meer dan 1 keer overlagen, anders komt er water tussen de lagen te staan. Om u geld te besparen hoeft u de bitumen dakbedekking niet te verwijderen maar kunnen wij voor u siliconen over uw bestaande bitumen dak aanbrengen.

Bitumen of kunststof dakbedekking word aan gebracht met een föhn of een brander wat staat bij de verzekering voor brand gevaar. Met siliconen is dit uitgesloten omdat wij niet werken met een föhn of een brander. Dit word aangebracht met een roller of een spuit.

Brandvrij werken

Siliconen dakbedekking wordt rechtstreeks ‘koud’ – zonder open vuur –  over bestaande daken met, EPDM, PVC, TPO of bitumen dakbedekking gespoten of gerold en resulteert in een naadloos, zeer elastisch membraan. Onze siliconen dakcoating herstelt en stopt de degradatie van de onderliggende oude dakbedekking, die ook niet meer verwijderd hoeft te worden.

Eerst word uw dak grondig geinspecteerd door een dakinspecteur. Daarna word de oude dakbedekking grondig gereinigd. Vervolgens worden alle door-afvoeren, naden, HWA’s en eventuele scheuren voorbewerkt met wapening. Als laatste stap wordt er in één laag siliconen aangebracht die een levensduur heeft van meer dan 30 jaar.

Onze siliconen dakbedekking is permanent bestand tegen stilstaand water, dakleer/bitumen dakbedekking kan zeer slecht tegen stilstaand water wat het verouderingsproces bevorderd – coatings op water basis kunnen ook niet tegen stilstaand water – Siliconen dakbedekking is zeer geschikt voor dakrenovatie van platte daken met een slechte afwatering, minimaal afschot en plasvorming.

Dakrenovaties met siliconen dakbedekking  zijn duurzamer, brandveilig (brandklasse A en B), efficiënter en resulteert in de langste levensduur!

Bent u enthousiast geraakt en wilt u een offerte laten opmaken ga dan naar offerte aanvragen en vul uw gegevens in.

Kwaliteit, Professionaliteit, Waarde

Rated 5,0 out of 5
juli 5, 2023

Ziet er netjes uit en beloofd ons voor lange tijd onbezorgd woongenot. De opwarming in huis is beslist minder dan eerst … lekker hoor, buiten 30° en binnen maar 23°. Ben erg tevreden. Straks kunnen er mooi panelen op het dak … al moet ik nu standaard ’n zonnebril op. wanneer ik ’t dak op ga. Top.

Bert Meijer