Siliconen Dakcoating

Siliconen aanbrengenKoeler, duurzaam en minder energiekosten. Dit zijn voor ons enorm belangrijke zaken. Siliconen dakcoating is een product dat deze idealen perfect accentueert. Het is een dakbedekking die sinds 1967 bestaat en al meer dan 50 jaar in Amerika, Canada en Australië wordt gebruikt om daken te renoveren, en nu voor het eerst in Europa wordt geïntroduceerd.

Dakrenovatie met Siliconen is efficiënter, duurzamer en 5x lichter t.o.v. bitumen!

Siliconen dakbedekking is de meest kwalitatieve en duurzame dakrenovatie wij voor u kunnen realiseren. Siliconen coating is UV-stabiel en permanent bestand tegen stilstaand water. Onze siliconen dakbedekking heeft een levens duur van meer dan 30 jaar.

De siliconen dakbedekking kenmerkt zich door hoge warmtewering van (88% reflex waarden) die het binnenklimaat in de zomer met 3-6 graden verlaagt en daarmee de koellast en energievraag van airco-installaties zomers tot 35% kan verminderen.

Omdat siliconen op siliconen vulkaniseert. kunt laag op laag aanbrengen dat betekent dat na 40 jaar weer 1 tot 1,5 mm siliconen kunt aan brengen.

Door dat de siliconen 88% reflex waarde heeft en laag oppervlaktetemperatuur van uw dak word er veel meer opbrengst met uw zonnepanelen gerealiseerd. Zie zonnepaneel rendement.

Milieuviendelijk

Siliconen dakcoating word toegepast sinds 1967 – door het continu verbeteren en hebben wij een uiterst milieuvriendelijk
product ontwikkelt, dat volledig vrij is van weekmakers, giftige stoffen, roet/zwavel vulstoffen en niet gebaseerd is
op koolwaterstoffen (aardolie / fossiele grondstoffen) zoals bitumen, bitumen-emulsies en kunststof dakbedekkingen.

Mocht er toch sprake zijn van demontage/sloop van een gebouw,  wordt het siliconen systeem bij recycling eenvoudig ontleedt in slechts zand + kalk. 

Onze siliconen dakbedekking heeft unieke eigenschappen:

 • 100% alkoxy siliconen
 • 100% waterdicht, dampopen
 • 100% UV-stabiel, naadloos
 • Milieuvriendelijk: geen oplosmiddelen
 • Brandklasse: klasse A volgens UL 790 en ASTM E84 / 108
 • Brandclassificatie: EN-13501-5:2016 , CEN/TS 1187 ; Broof t1, t2, t3, t4
 • EU-certificering: ETA-18/0472, geen gevaarlijke bestanddelen EOTA 034
 • NEN 6050: voldoet door Brandvrij werken, zonder ‘open vuur’
 • FM Approved: Class 4470
 • Levensduur > 40 jaar
 • Siliconendakbedekking.com geeft garantie van 10, 20 en 25 jaar
 • Toegepast sinds 1967 op > 10.000.000 m² daken


Gecertificeerd in siliconen dakbedekking

SiliconenDakbedekking.com is gecertificeerd. Dat houdt in dat wij gecertificeerd zijn om platte te daken te mogen voorzien van een siliconen dakbedekking.

Heeft het uw interesse gewekt maak dak een afspraak.

Kwaliteit, Professionaliteit, Waarde

Rated 5,0 out of 5
juli 5, 2023

Ziet er netjes uit en beloofd ons voor lange tijd onbezorgd woongenot. De opwarming in huis is beslist minder dan eerst … lekker hoor, buiten 30° en binnen maar 23°. Ben erg tevreden. Straks kunnen er mooi panelen op het dak … al moet ik nu standaard ’n zonnebril op. wanneer ik ’t dak op ga. Top.

Bert Meijer