Zonnepaneel rendement

Onze witte, siliconen dakbedekking reflecteert meer dan 90% van het zonlicht. Dit kan het verschil in stroom opbrengst tussen zonnepanelen op zwarte en witte daken oplopen tot 30% rendement op basis van de verlaagde omgevingswarmte. Daarnaast zorgt de lagere temperatuur ook voor minder slijtage van het zonnepaneel, die daardoor een langere levensduur heeft.  Bekend van zonnepanelen is dat het rendement daalt bij warme zomerdagen op een zwart dak. Dit komt doordat het vermogen van de cel negatief wordt beïnvloed wanneer de temperatuur van een cel hoger is dan 25˚C. Voor iedere 10 graden c. temperatuurstijging daalt de opbrengst met 5% (Bron: Milieu Centraal). Bitumen dak kan wel 60 tot 85 graden op warmen. Als de zon het bitumen dak tot wel 85 graden opwarmt brengt uw zonnepanelen 30% minder op.

De kleur wit reflecteert 90% zonlicht, terwijl de kleur zwart zonlicht absorbeert. Doordat het witte dak 90% zonlicht reflecteert kan het binnen tot wel 8 graden koeler worden. We kunnen wel concluderen dat een dakrenovatie met witte siliconen coating, het rendement verhoogd op uw zonnepanelen. Dat het boven de 25˚C komt word door onze siliconen dakbedekking geminimaliseerd. 

Het koelen van een gebouw kost meer energie dan verwarmen. Door het dak te koelen en daarmee de warmteoverdracht naar het gebouw te verminderen, wordt de koellast van het gebouw verlaagd. Dit kan tot wel 85% schelen in de kosten van een airconditioner. 

Een koeler gebouw bespaart niet alleen energiekosten, ook zal de binnentemperatuur behaaglijker zijn. Dit bevordert het comfort van uw woon- en werkomgeving. Met name bij ruimtes die niet gekoeld worden door een airconditioning zal de ruimte een stuk aangenamer worden op warme dagen.

Verschil in temperatuur met witte siliconen dakbedekking en zwart bitumen dakbedekking.

Bent u enthousiast geraakt en wilt u een offerte laten opmaken ga dan naar offerte aanvragen en vul uw gegevens in.

Kwaliteit, Professionaliteit, Waarde

Rated 5,0 out of 5
juli 5, 2023

Ziet er netjes uit en beloofd ons voor lange tijd onbezorgd woongenot. De opwarming in huis is beslist minder dan eerst … lekker hoor, buiten 30° en binnen maar 23°. Ben erg tevreden. Straks kunnen er mooi panelen op het dak … al moet ik nu standaard ’n zonnebril op. wanneer ik ’t dak op ga. Top.

Bert Meijer