Siliconen dakbedekking

Siliconen worden gemaakt van silicium (kiezel) en zuurstof. Deze stoffen gecombineerd noemen we siliciumoxide of silica, beter bekend als kwarts. Kwarts is het hoofdbestanddeel van zand. Dit betekent dat kwarts enorm veel voorkomt op aarde. Zoveel dat kwarts zelfs het meest voorkomende mineraal op aarde is, wat het eenvoudig bereikbaar maakt.


Lange ketens van aan elkaar gekoppelde silicamoleculen worden gevormd door aan kwarts carbon en waterstof toe te voegen. Dit resulteert in silicoon, een materiaal dat iets weg heeft van rubber en onbreekbaar is. Silicoon is bestemd tegen o.a. stoten, vallen, gooien en zelfs vriezers, vaatwassers of ovens (tot 200˚C) krijgen het materiaal niet kapot. Deze eigenschappen zijn ideaal om een dak te renoveren door het simpelweg te bedekken met een coating. En dat terwijl de siliconen dakbedekking compleet milieuvriendelijk is. 

Kwaliteit, Professionaliteit, Waarde

Rated 5,0 out of 5
juli 5, 2023

Ziet er netjes uit en beloofd ons voor lange tijd onbezorgd woongenot. De opwarming in huis is beslist minder dan eerst … lekker hoor, buiten 30° en binnen maar 23°. Ben erg tevreden. Straks kunnen er mooi panelen op het dak … al moet ik nu standaard ’n zonnebril op. wanneer ik ’t dak op ga. Top.

Bert Meijer